Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

I 2009...

onsdag den 30. december 2009

... Blev jeg far for 3. gang.
.... Opdagede jeg at 14 dages barsel er en ren joke. Hvad blev der af ligestillingen?
... Blev jeg 29 år, og har det fint med at jeg bliver 30 om mindre en 3 uger (når man har 3 børn og har holdt 5 års bryllupsdag, er man alligevel færdig med at holde fast i troen på at man stadig er teenager).
... Løb jeg København Marathon i tiden 4 timer og 10 minutter (hvilket jeg gør bedre i 2010).
... Var Watchmen årets bedste film. Mere end 20 år tog det Rorschach og gutterne at komme fra tegneserie til film. Men mordgåden der i bund og grund handler om hvordan "superhelte" ville være "i virkeligheden" var så velekseveret at det var hele den lange ventetid værd.
... Var årets overraskelse Sascha Christensens debut Den ydmye amuet! Ny dansk Fantasy Kroprinsesse???
... Var årets dårligste film måske Transformers II, men hvordan kan man hade en film med constructicons???
... Besluttede alle verdens kvinder mellem 14 og 40 for alvor at vampyrer ikke længere skulle være onde og mørke uhyrer fra fortiden, men emo teenagere der (jeg kan næsten ikke få mig selv til at sige det).... skinner..... som ..... diamanter...... når........de ..... bliver .........ramt .......af ...... sollys. Dyyyyyyyyyyyybt suk! Jeg savner LeStat.
... Var også Dukkernes år i biografen??? ( Jeg var vild med 9 og Coraline men mangler at se Fantastic Mr. Fox)
... Udgav Kent årets bedste julegave (og jeg fik også koncertbiletter... hi....hi).
... Købte jeg min første bil! (Vinrød peugeot 405 fra en gang for længe, længe siden)
... Startede jeg i øvrigt også min blog!

Godt nytår

"Walking on, walking on broken glas"

søndag den 27. december 2009


Jeg har aldrig gået på hverken glødende kul eller knust glas. Men når samtalen falder på Tim Burtons nye Alice in Wonderland har jeg det lidt som om jeg står på noget tilsvarende.

Jeg føler at jeg tripper rundt uden at vide hvor jeg skal sætte mine fødder eller hvor jeg skal stå.

Recepten lader til at være en sikker succes:

1) En semiuhyggelig, semikitch historie.

2) En halvtosset, lidt skæv men meget, meget charmerende rolle spillet af Jonny Depp.

3) En lige så skæv, uhyggelig og mærkeligt erotisk rolle spillet at Helena Bonham Carter.

4) Og så er det hele pakket ind i en masse lækker cutting edge CGI.

Lyder fantastisk og jeg kan knap nok vente, meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen har vi ikke ligesom set det før?

Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride og Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street er faktisk efter fuldstændigt samme skema.

Er man ikke helt så striks med at alle fire punkter skal være overholdt, og kigger man hos andre instruktøre bliver listen meget, meget lang.

Spørgsmået er så om det gør Alice dårligere at vi "har set den før"? Og selvfølgelig gør det ikke det, men jeg kan ikke lade være med at sukke lidt og tænke: "Kom nu Tim". Det virker som om han er blevet mæt og fed, og har midstet noget af det mod og den vilje til at tage sindsyge chancer der gjorde dig til den instruktør han er. Mange af hans film er stadig blandt mine klare favoritter og Alice in Wonderland bliver helt sikkert uforglemmelig. Jeg kunne bare håbe at Tim Burton overraske os med noget helt nyt som han gjorde før i tiden. Der er desværre ikke meget der tyder på det. Indtil videre er hans næste to bekræftede projekter en filmudgave af sæbeoperaen Dark Shadow med en havltosset, lidt skæv og meget, meget charmerende vampyr spillet af Jonny Depp og Frankenweenie en genindspilning af hans egen kortfilm fra '84, nu som stopmotion og i 3-D.

Øv!



Eksibisionistiske julemænd på afveje...

fredag den 25. december 2009
Alt er ikke altid hvad de ser ud til at være....

Det kunne man erfare, hvis man igår eftermiddags gik tur langs Veddelev Havn for at nyde den sidste julesne og samle appetit til julemiddagen. (Hvilket der desværre var nogle der gjorde!)

Hen kunne man se disse to nissemænd <-- løbe tossede rundt i sneen, for pludseligt at kaste sig i et nydeligt lavet hul i isen, sprælle rundt blandt isflager og olieklatter i havnebassinet og så skrigende og hujende vælte op af en underafkølet alu-stige for at slås om de medbragte håndklæder, morgenkåber og den lille blanke lommelærke. Ahhh årets "julebad" med mine brødre er uden tvivl den bedste juletradition der findes. Glædelig Jul - Bear Grylls style.

Det var for mit vedkommende den bedste juleaften i 100 år, min ælste bror (Den lille nisse) og min far var kommet helt fra nordjylland for at holde jul hos os i Roskilde, og min supersvorger var også med for første gang. Første jul i 5 år med andre voksne mænd.

Men first things first.

Jeg havde jo lavet en lidste her over gaveønsker der sansynligtvis ikke ville ligge under træet. Her er hvad der så faktisk lå:

CD og koncertbillet til Kent. (Whup - whup det er syv år siden jeg sidst så Kent live! Tak til svigerinden og supersvogeren)

Tempur hovedpude, der matcher vores seng. (Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!)

Træningsbænk med bænkpres- og bentræningsstativ. (Perfekt gave til far til 3 der snart bliver 30, og har måtte opgive at flette tid til træning i motionscenter ind i hverdagen)

Sengetøj. (Taking one for the team)

Fotokursus. (Uskarpe billeder med dårlige kompositioner nej tak! Det er tid til at rykke en klasse op)

Dette fantastiske selvportræt malet af min 3 år gamle søn.

! - virker han ikke bekendt

onsdag den 16. december 2009

Så er anden trailer for den nye remake af Clash Of The Titans kommet, samtidig med at Filmsack har anmeldt originalen fra 1981.

Jeg synes nok at en af birollerne virkerde bekendt på en lidt sær måde!!!!

Og jo jo den er god nok, spring til 0:41 i denne behind the scene for at se hvad jeg mener.

God fornøjelse.

Sneflokke kommer vrimlende...

mandag den 14. december 2009

Glædelig, glædelig mandag morgen.
Jeg har haft en helt igennem fantastisk weekend med besøg af familien og gamle venner, børnekoncert med Alberte (som min søn insisterede på hed Luna), "Jul på havnen" (en Roskilde ting), Luciadag med lussekatter, jeg har set hele tre meget forskellige men fantastiske film og gud hjælpe mig om ikke sneen i dette øjeblik falder tyk og hvid over folkeparken, som jeg har udsigt over fra mit nye og færdigrenoverede kotor!

Sååååååååå som Big Gay Al så ofte eksklamerer med sin kærlige og let lespende stemme: "I'm Super!"

Weekendes ubestridt bedste film var den indiske instruktør Tarsem's The Fall.
En film instruktøren der også lavede videoen til REM's Loosing my religion har lavet i samarbejde med Spike Joneze (Where the wild things are, Bieng John Malkovich) og David Fincher (Fight Clun, Se7en).

Det tog over 4 år at indspille filmen og den blev optaget i over 18 lande (hvilket selvfølgeligt ikke er særligt CO2 venligt, men alligevel...), den vandt Krystal bjørnen i Berlin og Tarsem påstår at der på intet tidspunkt i filmen er brugt diditale special effects - hvilket virker fuldstændigt sygt når man ser den.
Det er en af de få film, hvor hvert eneste billede på filmrullen kan forstøres op og hænges på væggen uden at historien og skuespillet lider under det.

Den bedste film jeg har set i 1000 år - its that simple.

I denne søde juletid

søndag den 13. december 2009

Denne fyr må jo være virkelighedens svar på Rasmus Klump.....

(Tak til Michael fra kommetarfeltet over hos Emme for linket)

God Lusiadag - jeg er fuldstændigt proppet af lussekatter. En sær men lækker svensk lucia ting som vi af ukendte årsager har annekteret hjemme hos os.

En streg i regningen

lørdag den 12. december 2009

Er blevet "overtalt" til at følge Stine og hendes streger. (Se Jeg Læser)

Jeg kan ikke sige så meget om det endnu - men det ser rigtigt lækkert ud.

May the force...

mandag den 7. december 2009
Så jeg har godt nok været inde på mine juleønsker, men er netop faldet over The Jedi Force Trainer, og den skal bare ligge under træet i år.

Ifølge Frank Adler, vice president ved Uncle Milton Industries som er producent af dette hi-teck vidunder, fungerer Force Traineren ved at "The wireless headset reads your brainwaves through dry sensor technology and can determine the differences between alpha, beta, gamma and delta waves. This allows a chip inside the Force Trainer to use an algorithm to interpret the data and translate it to physical action, which in this case moves the Training Sphere into different sections of the cylinder"

? - siger jeg bare.

For sølle 99$ kan du starte din Jedi uddannelse.

May the Force be with you.

bonusinfo: Der følger et 15 trins uddannelsesprogam med Force Traineren, og hvem anden end selveste Joda (eller i hvert tilfælde han stemme) fører dig gennem programmet.

Film i 2010

onsdag den 2. december 2009
Efterhånden som December slider sig frem, kan vi ikke undgå at nærme os 2010. Her er noget af det jeg ser frem til i det nye år.

Wolfman



Benicio Del Toro, Anthony Hopkins og Emily Blunt er (sammen med Elron) stjernerne i den længe ventede, og forsinkede, gyser med special effects af Rick Baker, der også lavede effekter på kult-klassikeren An American Werewolf in London.

Inception


Christopher Nolan der har lavet mesterværk som Batman Begins, The Dark Knight, The Prestige, Insomna (som jeg virkeligt elskede) og Memento er tilbage med en film, som vi ikke regtigt ved så meget om endnu. Andet end at det er en thriller med Leonardo i hovedrollen og så har den underteksten "Your mind is the scene of the crime" og denne kryptiske hjemmeside!!!

Daybreakers


Den kan nok gå begge veje, men mit kompas peger mod bad ass!
... og så kommer den allerede til januar.

Clash of the Titans

Vinder sikkert ikke nogen Oscarstatuetter, men mon ikke man burde samle nogle venner om et par kopper øl og have en højtrøstende aften i byen... En film med store skorpioner kan ikke være dårlig???

Cemetery Junction

Dette bliver en dvd-aften derhjemme. Intet i verden kan dog undskylde at man ikke ser hovederne fra The Office i deres første film.

... og så har jeg slet ikke nævnt Book of Eli, Salt, Harry Potter, Ironman 2 og der er mange, mange flere. 2010 ligner allerede et godt filmår.

Så er den her!

tirsdag den 1. december 2009


Så er den her!

Man når lige at tro at den aldrig kommer igen og så BANG...

Så er det jul.

Her er en liste over mine 10 hotteste ønsker. (Som jeg helt sikkert ikke får!)

Kikkert med lysforstærker (Uendelige muligheder for leg og alvor - der findes ingen gangbar undskyldning, for at jeg ikke allerede har en).

Lego Dødsstjerne (Sweet - har allerede over 3500 diggs).

Rolex Explore II med sort urskive (Verdens lækreste ur - har drømt om det i snart 10 år)

Peugeot 5008 med hele svineriet (Fordi jeg er familiefar med 3 børn, tænker på sikkerhed og miljø og nok skal få min sportsvogn en dag... En dag).

MacBook Pro med NVIDIA GeForce 9400M + 9600M GT med 512MB (En computer du ikke kan spille på er trods alt stadig bare et arbejdsredskab, og hvem ønsker sig det til jul?)

Firefly, den samlede dvd-pakke og filmen Serenity. (Angiveligt bedste Sci-Fi serie og film nogensinde)

En ny cykel (Ikke noget fancy, bare en helt splinter ny en)

2 biletter til Bali (...og en barnepige til de at tage sig af de store børn herhjemme)

North Face jakke (Har sådan savnet den gamle, der blev stjålet i en kold og mørk opgang på Østerbro... Kom tilbage!).

Sne, sne og atter sne (Så vi kan komme ud og køre på kælk, bygge huler og lave masseslagsmål).